Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Yvonne Scheffer. Na jaren in de reguliere zorg te hebben gewerkt op de afdelingen longziekten, oncologie en cardiologie was ik toe aan een volgende stap. Nadat ik zelf bij een collega uit het ziekenhuis, die ook acupuncturist was, onder behandeling kwam was het in één keer duidelijk. Dit wil ik ook!

De mens zien als geheel en niet in losse onderdelen. Klachten die in de Westerse zorg niet worden begrepen, zijn vanuit de Chinese Geneeskunde ineens heel logisch en goed te beredeneren.
Daarna heb ik nog veel opleidingen en cursussen gevolgd en heb ik mijn kennis vooral verbreed. Acupunctuur leent zich prima voor combineren met zowel andere oosterse als westerse technieken.
Sinds vorig jaar heb ik mijn specialisatie gekozen. Het ondersteunen van mensen met kanker. Zowel mentaal als fysiek kan ik heel veel hierin betekenen. Mijn doel is om acupunctuur en massages meer in de ziekenhuizen te krijgen. Er zijn gelukkig steeds meer ziekenhuizen die complementaire zorg integreren en zo hun cliënten de maximaal mogelijke zorg bieden. Voor mijn uitgebreide opleidingen klik op de knop hieronder.
Registratie gegevens
AGB-code
90102806
AGB-code praktijk
90062213
Lid NVA
D4367

Over de praktijk

De praktijk is gelegen in Krommenie, op de
Mercuriusstraat 3. De ruimte bevindt zich op de begane grond, maar voor de entree moet een flinke stap gemaakt worden.

Er is parkeerruimte voor de deur op eigen plaatsen.

MIJN VERHAAL

Hoe is Wijs Gezond
tot stand gekomen?

Door de jaren heen heb ik veel gedaan totdat ik mijn eigen praktijk gestart. In het verhaal hieronder vertel ik over mijn ervaring en hoe Wijs Gezond tot stand is gekomen.

Mijn eerste baan

Na de HAVO ben ik begonnen in de zorg. Ik heb de opleiding gedaan tot longfunctie laborant en na een aantal jaren heb ik de opleiding tot researchcoördinator gedaan. Ik heb toen patiënten begeleid die medicatie gebruikten die nog niet officieel verkrijgbaar waren. Ik heb toen gewerkt op de afdelingen: longziekten, oncologie en cardiologie.

Diploma behaald

Ik heb mijn acupunctuurdiploma behaald in juni 2016. Ik ben daarna gelijk mijn praktijk gestart (Acupunctuur Krommenie). En ben ik gelijk door gegaan met leren. Ik wilde nog beter in staat zijn om de lijnen van het lichaam te volgen en de punten te voelen. De sportmassage was
daarin laagdrempelig. Echter van daaruit wilde ik nog meer weten en ben ik triggerpoints, fascia release, blessurepreventie etc. gaan volgen.

Wijs-gezond geopend!

Omdat ik de richting van mijn praktijk nu duidelijk heb neergezet en mezelf heb gespecialiseerd in de oncologie en veel meer wil doen met mijn triggerpoints en kennis van de fasciarelease was het tijd voor een
nieuwe website en een nieuwe naam.